Onze Expertise

Project en Site Engineering

Vanuit POWARE Industrial Automation realiseren we op basis van detachering uw projecten en verzorgen wij site engineering.

Project Engineering

Project Engineering vindt plaats bij eindklanten, system Integratoren, DCS leveranciers, machinebouwes, EPC’s, etc. Het kan om kortdurende maar ook langlopende projecten gaan. Onze engineers worden onder meer ingeschakeld bij het analyseren van bestaande installaties en het opnieuw ontwerpen van de besturingssystemen. Ook worden wij betrokken bij de voorbereiding van nieuwe projecten, ook in het theoretische deel.

Onze werkzaamheden kunnen betrekking hebben op P&ID- en E&I schema’s, control narratives, maar ook het ontwerp van HMI-schermen. Onze engineers voegen hier vaak specifieke kennis toe, bijvoorbeeld van DCS-, SCADA- en PLC-systemen. Maar ook het aansturen en coördineren van teams met deskundigen van meerdere partijen kan onderdeel zijn van onze werkzaamheden. Dat kunnen elektrotechnische, mechanische, elektronica- en processpecialisten zijn.

POWARE Industrial Automation engineers programmeren en configureren een Redundant PAC 8000 IO module gekoppeld aan het PLC of DCS Systeem.

Engineers met specifieke kennis, bijvoorbeeld over DCS-, SCADA- en PLC-systemen

Site Engineering

Site Engineering geschiedt doorgaans bij de eindklant ofwel productielocatie. In deze rol zijn wij de intermediair met de diverse toeleveranciers vanwege onze specialistische kennis van de automatiseringsplatformen en regelgeving. Het betreft hier doorgaans kleinere projecten, vaak op ‘brown field’ installaties, waar de engineers van POWARE expertise inbrengen op het gebied van industriële automatisering. Ook hier houden onze engineers zich onder meer bezig met het analyseren van bestaande installaties en het opnieuw ontwerpen van de besturingssystemen

Vanuit onze specialistische kennis kunnen wij u van dienst zijn met oa:

  • Projectrealisatie
  • Site engineering
  • Migraties
  • Haalbaarheidstudies
  • Keuze in automatiseringsplatformen
  • Functionele ontwerpen